Voor wie?

Stichting Gevelgarantieplan® kwaliteit verzekerd ook voor u. De architect/ontwerper is de eerste stap naar een nieuwe woning, pand, gebouw of renovatie. Stichting Gevelgarantieplan® biedt u de mogelijkheid de uitvoering van uw ontwerp in de verzekerde garantie te nemen.

Tijdens de uitvoering is het van groot belang dat de werkzaamheden daadwerkelijke worden uitgevoerd conform het ontwerp. Dat de juiste materialen worden gebruikt en vooral dat het één systeem betreft. Samen met u een systeem bepalen waarvan de materialen op elkaar zijn afgestemd. De aanvrager wil verzekerd zijn van een kwalitatief goed pand waar hij jaren onbezorgd in kan verblijven. Tijdens de uitvoering wordt het werk gecontroleerd door onafhankelijke experts van Uni-Advies BV.

Na gereed en akkoord wordt het pand in de verzekerde garantie genomen en de polis wordt opgemaakt door de verzekeringsmaatschappij. De verzekerde garantie betreft 10 jaar waarna na 5 jaar algehele controle/inspectie plaatsvind. Hier wordt een rapport van gemaakt en eventuele gebreken dienen hersteld te worden.

Na akkoord wordt dit gemeld aan de verzekeringsmaatschappij. Voor u als Architect / ontwerper / bouwadvies-bureau is het een exclusieve toegevoegde waarde wat u uw cliënten kunt aanbieden, dat uw werken onder de verzekerde garantie vallen. En dat tijdens de uitvoering er controles plaats vind op uitvoering van het ten grondslag liggend advies/ontwerp door onafhankelijke experts van Uni-Advies BV.

Door Uni-Advies BV wordt een onafhankelijk advies gemaakt betreft de werkzaamheden. Aan dit advies ligt een werkplan ten grondslag, dit kan eventueel in samenwerking met de fabrieksadviezen. In dit advies wordt met alle aspecten rekening gehouden o.a. detailleringen, ondergronden, optimale laagdiktes voor isolatie, keuze voor de juiste materialen die specifiek voor het object van toepassing zijn.

Het applicatiebedrijf werkt conform het advies.

Tijdens de werkzaamheden wordt het werk gecontroleerd op naleving van dit advies en de verwerkingsrichtlijnen van de systeemhouder. Na gereed van de werkzaamheden wordt het werk door Uni-Advies BV gezamenlijk opgeleverd. Hierna wordt de verzekerde garantie afgesloten en de polis aan de pand eigenaar afgegeven.

Hoe zijn uw systemen in de verzekerde garantie op de nemen? Fabrikanten dienen één systeem te hebben, wat inhoud dat de verwerker met één systeem uit de voeten kan. Voor de rand producten geld dat deze door de fabrikant/systeemhouder zijn erkend. De producten dienen getest te zijn, een product technisch merkblad te hebben wat overeenkomt met wat er in de verpakking zit.

Ons motto “met elkaar” is een slagvaardige slagzin welke wij willen neerzetten bij een ieder die met Stichting Gevelgarantieplan® werkt. Alle partijen die met Stichting Gevelgarantieplan® werken doen er gezamenlijk acquisitie voor, dit kan in de vorm van promotie, documentatie, website of een gezamenlijk project tussen meerdere systeempartners en verwerkers, dus mogelijkheden te over. Gezamenlijk kwaliteit waarborgen, dat is waar het om draait!

Stichting Gevelgarantieplan® kwaliteit verzekerd. Als eigenaar wilt u een gebouw/woning waar u jaren plezier van ondervind. Onbezorgd zijn tijdens de bouw en zeker weten dat u het product krijgt wat u is geadviseerd en waar u voor heeft getekend. Dat het product voldoet aan de norm en uw wensen, ook over 10 jaar.

Stichting Gevelgarantieplan® biedt u 10 jaar verzekerde garantie met een algehele controle na 5 jaar. Hierin draait het niet om wat er fout gaat, maar juist zorg draag dat het tijdens de bouw goed gaat, ondersteuning waar u als opdrachtgever baat bij heeft datgene te verkrijgen waar u voor heeft getekend. Onafhankelijke controles op locatie, bouwoverleg en duidelijke rapportages gedurende het applicatie proces zodat alle partijen gezamenlijk zullen zorgdragen om uw project tot een succes te maken. Na afloop wordt het werk opgeleverd en aangemeld bij de verzekeringsmaatschappij waarna u de polis incl. eindrapport kunt toevoegen aan uw onroerend goed verzekering.

Bevind uw woning zich in de stad, in het bos of bijvoorbeeld aan zee? Diverse klimaatfactoren, gebruikers verschillen, hebben invloed op het onderhoud, een belang die u als opdrachtgever natuurlijk tijdig wilt weten.

Na 5 jaar volgt er een algehele inspectie op het gevelwerk waarna een uitgebreid rapport wordt verstrekt met het eventuele onderhoud. Onderhoud kan opgenomen worden in de verzekerde garantie voor de volgende 5 jaar. (wanneer er onderhoud is uiteraard). Dit geeft de opdrachtgever (u) de ultieme zekerheid dat er geen vervelende situaties blijven liggen en het pand in optimale conditie blijft, want dat is waar het om draait “onbezorgd genieten“.