ZOMER EN WINTER, GEVELS DIENEN OPTIMAAL BEWERKT EN BESCHERMD TE WORDEN.
 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Hoewel we nu nog steeds geen echte winter ervaren zullen naar verwachting de komende tijd de temperaturen en weeromstandigheden extremer worden. Dit kan nadelig invloed hebben op de verwerking van natte materialen aan de buitengevels. Wanneer temperaturen onder de 5 graden uitkomen ter plaatse van de gevels en bij nachtvorst, adviseren wij de werkzaamheden uit te stellen of corrigerende maatregelen te nemen. Let er bij de verwerking van natte mortels op dat tijdens de gehele droging, dus ook in de nacht de temperaturen niet onder het vriespunt komen.

Bij deze temperaturen kan het aanwezige vocht in de mortels vanwege de koude omgeving en ondergrond temperatuur, bevriezen. Wanneer in de zomer een aanvraag binnenkomt en de uitvoeringsdatum ligt rond de kerst, is dit een rekenfactor, een gegeven wat zeker niet onderschat mag worden.

Houdt dus altijd rekening met winterse omstandigheden wanneer u werk aanneemt of in uitvoering wilt brengen in de winterperiodes. Materialen dienen te worden beschermd tegen weersinvloeden tijdens de verwerking én het drogingsproces. Maar houdt ook rekening met opslag op de bouwplaats.

Enkel een zeiltje zal niet volstaan tijdens storm, veel neerslag, of een koude winternacht. Natuurlijk kunt u bij twijfel altijd contact opnemen met de adviseurs van Uni-Advies BV.

Dit geld ook bij hogere temperaturen, wanneer de temperatuur hoger wordt dan 25 graden, wordt er geadviseerd geen werkzaamheden uit te voeren aan de buitengevels. Gevels dienen ten aller tijde beschermd te worden tegen alle weersinvloeden doormiddel van regen kappen/ zonnen schermen.